Články

Důležité informace a jógová setkání od září 2021

Krásný den,

velmi ráda bych Vás předala informace o novinkách a našich setkáních od září 2021.

Vím, že mnozí z Vás jsou již objednaní na období od září do prosince, ale bude ještě malá změna v rozvrhu - věřím, že Vám udělá radost. Pokud se Vás změna nijak nedotýká, není třeba se svým objednáním nic dělat - platí i nadále. Místo je tedy nyní v pondělí na obě lekce, středu a čtvrtek. Plné je úterý - tímto bych ráda poprosila, ty kdou jsou v úterý a mohou i jindy o přehlášení, ať se nám naplněnost lépe rozprostře :)

 

ZMĚNA ROZVRHU

Rozvrh od týdne 30.8. je následující:

PONDĚLÍ     17,00 - 18,15 Jógové setkání pro všechny

PONDĚLÍ     18,30 - 19,45 Jivamukti Spirituální Bojovník

ÚTERÝ        18,00 - 19,15 Jógové setkání pro všechny

STŘEDA      18,00 - 19,15 Jógové setkání pro všechny

ČTVRTEK    18,00 - 19,15 Jógové setkání pro všechny

NEDĚLE       V odpoledních hodinách Bhakti jógové setkání

Najdete ho zde i s prokliky na jednotlivé lekce: https://yogaja.cz/setkavani-behem-tydne.html

 

Takže, prosím ty, jež byli nahlášení na původní pondělí od 18h ať se mi ozvou, kam by se rádi přesunuli a ti, jež mají zájem o dynamičtější setkání Jivamukti Spirituálního Bojovníka, též.

Přidaná lekce vychází z Vašeho zájmu o dynamičtější charakter setkání, jež by nepostrádalo nic z toho čím jóga opravdu je a zejména z mé touhy vytvořit více místa v jógové místnosti (menší počet cvičících na lekci!)

 

PŘEDSTAVENÍ SETKÁNÍ

Dovolím si zde i představit naše různá setkání skrze proklik...

Jógové setkání pro všechny - https://yogaja.cz/jogove-setkani-pro-vsechny.html

 

Jivamukti Spirituální Bojovník - https://yogaja.cz/jivamukti-spiritualni-bojovnik.html     

- v průběhu srpna probíhají ukázkové hodiny této unikátní sestavy.

 

Bhakti jógová setkání - https://yogaja.cz/bhakti-jogova-setkani.html

- zájemci o toto setkání mi napište sms a já vám budu novinky o akcích posílat skrze sms a i na již dříve vzniklou whatsup skupinku, ať můžeme lépe vymýšlet její obsah.

 

OBJEDNÁNÍ

Způsob objednání zůstává stejný - Vy se nahlásíte na den/dny v týdnu, co se Vám líbí (třeba všechny úterky, nebo vypíšete data, pokud to není vždy stejný den v týdnu)

Já si Vás zapíšu do tabulky. Každý den konání setkání Vám přijde potvrzovací sms, mne stačí, když reagujete, jen když nemůžete a tím pádem se odhlašujete. Prosím o co nejvčasnější odhlášení, nemusíte se bát, že byste rušili - já mám většinou vypnuté notifikace na sms a jiné zprávy a Vaše odhlášení si zapíšu hned, jak budu u svého počítače.

 

PŘÍCHOD NA SETKÁNÍ

V pondělí mezi dvěma setkání bude na prostřídání 15 minutek, prosím tedy čekající na lekci od 18.30 o trpělivost a vyčkání, než většina odejde a ty, jež skončí první lekci od 17h o vytvoření prostoru v šatně. Jinak místnost pro Vás bude vždy otevřena 15 minutek před začátkem setkání.

 

MÍSTO K SETKÁVÁNÍ

Jak mnozí víte, už několikrát jsem vyslala do světa informaci o hledání nového prostoru, důvodem není prostor samotný, ale velmi komplikovaný majitel budovy, který nese mnoho ztěžujících okolností a častého zdražování pronájmu. Jednání s ním je pro mne velkou lekcí. Domnívala jsem se, že ta lekce je v tom odejít jinam, ale ukázalo se, že není kam a mne došlo, že lekcí je spíše najít cestu ke snazší komunikaci s ním, která by mne nestála tolik sil. Došlo mi, že prostor, kde jsme nyní, za to stojí!

Nicméně po posledním setkáním s majitelem jsem musela uznat, že jsem možná dobrý jogín, ale úplně zoufalý obchodník a manažer a veškerou komunikaci s ním předala muži, který je v tomto mnohem znalejší a slíbil, že udělá vše, aby nám vyjednal dobré podmínky.

Tak tedy mi spadl nevelký kámen ze zad a mohu se soustředit více na obsah a formu našich setkání, která zůstávají na našem známém místě, kde máme nádherný výhled do zeleně, dostatek parkovacích míst i útulnou místnost k odpočinku od ruchu města. Skupinové lekce tedy zůstávají. 

Nejsem si však jistá, jak Bhakti jógová setkání v neděli - bylo by nutné se vždy složit na pronájem místnosti, dle počtu osob, či se nabízí možnost sejít se u mne doma, venku či kdekoli jinde - dle charakteru setkání. Myslím, že například při meditačním malování Šrí jantry nám bude lépe u mne u kuchyňského stolu s dobrou kávou a čajem, nebudeme muset myslet na to, že je třeba prostor v určitý čas vyklidit.

Stejně tak i individuální setkání budou nabízeny v mých domácích prostorách - více informacích o nich pošlu během září, bude to taková novinka.

 

CENA A MÁ CESTA

Skrze informace výše se dostávám k tématu ceny. Jak jsem již dnes psala, jsem spíš jogín než obchodník, téma ceny za naše setkání prošlo různým obdobím, kdy mne osobně bylo nejlépe v režimu "vstupné v dobrovolné výši".

Bylo to však v období, kdy jsem ještě čerpala rodičovskou podporu a mohla téma ceny ponechat kousek stranou. Nyní toto období už skončilo a já po devíti překrásných letech s dětmi jsem zase tak nějak na začátku.

V průběhu léta jsem stála před rozhodnutím, zda vejít do nabídnutého pracovního poměru, který by byl velmi zajímavý, ale ve spojení s péči o tři děti (ježdění do školy v jiném městě, kroužky…) s jógovými lekcemi večer komplikovaně propojitelný. Prožila jsem několik týdnů, kdy jsem hledala odpovědi a došla k tomu, že není špatného rozhodnutí, jsou prostě jen rozhodnutí. Možná, že u nich zůstaneme nebo nás "osud" svede zpět na správnější cestu.

Ptala jsem se všude a všech, tímto se omlouvám mé rodině a kamarádce za dlouhé monology na téma "mé životní a profesní cesty", ptala se karet, kyvadla a málem i orákula, ptala se svého Já i Boha, ptala se, kde mám být, abych byla co nejlepším nástrojem božím a odpověď nepřicházela. Než mi došlo, že odpověď hledá mysl.

Nakonec odpověď přišla před pár dny, souhrou více okolností. Všechny indicie během dvou dnů, odpověď na, kterou jsem čekala dva měsíce. Majitel opět přišel s navýšením nájmu, tentokrát s tak vysokým, jako bychom cvičili na Václaváku, o formě informování se mi asi ani sdílet nechce. Já byla den po kurzu Jivamukti jógy, který ve mne probudil neskutečnou jiskru. Jógu a její techniky miluji celým srdce, věrně a hluboce, ale já se znova zamilovala a to bylo něco. Rozpomenutí si na čas, kdy "to, vše začalo"! A to byla ta hledaná odpověď - nebyl to nikdo z venku, kdo odpověděl, ani má mysl, která chtěla pochopit všechny pro i proti. 

Bylo to srdce a jeho řeč - POCIT, že to je ONO!

A já věděla, že se chci plně ponořit do jógy, tak, jak mi bude okolnostmi dopřáno. Toto uvědomění mi dodalo potřebné palivo k předání instrukcí muži se zadáním "udrž tuto místnost za nejlepších podmínek, co to půjde". 

Vcházím tedy do období, kdy nejsem jen maminkou, co vede lekce jógy, ale musím propojit cestu profesní se svým posláním, propojit pro mne nepropojitelné - JÓGU A PRÁCI - stát se plně "podnikatelem“. Novodobým jogínem v džungli města :)

Takže v době velmi nejisté, kdy covidová opatření mohou vše ze dne na den zavřít, jsem se rozhodla věřit svému pocitu a odevzdávám sebe jako nástroj, skrze něj může být jóga předávána, s důvěrou, že když to nepůjde, tak to půjde jinak, že vše je jen zkušenost duše, kterou já jí dovoluji prožít.

Tak jak mne je blízké, jsem se přes dlouhá květnatá souvětí dostala k tomu, co by můj manžel měl napsané hned v první větě a to - zdražení. Zdražení, které je nyní nutné, ač mne tak nepříjemné vyslovit. 

Tak jen k ukojení otázek - hlavním důvodem zvýšení ceny je nemalé navýšení nájmu za pronájem místnosti a má změna k OSVČ – náklady se tím bohužel navyšují.

Naše setkání mají 75minut a jejich cena od září bude stanovena na 140,-/75min, jedná se tedy o 10 korun navíc. Permanentku bude nadále možné koupit v hodnotě 1400,-/11 lekcí, kdy je 11tá lekce zdarma, či při rozpočítání je lekce v permanentce za 127,-. Je tedy výhodné si permanentku koupit nejen kvůli jedenácté hodině, ale kvůli PŘÍSPĚVKU od zdravotní pojišťovny – je různý, ale většinou jde o příspěvek 500,- jednou ročně oproti dokladu za nákup permanentky, který Vám ráda vypíšu.

Pro koho by bylo zdražení neúnosné v jeho životní situaci, nechť mne neváhá individuálně oslovit, cestu jistě najdeme.

V setkáních bude po přidání další lekce i více místa, tak věřím, že každý ocení více prostoru a individuálnějšího přístupu, jež by mohlo zdražení zkompenzovat.

 

Myslím, že tímto dlouhatánským textem jsem vyčerpala vše, co jsem s Vámi chtěla sdílet. Víte, není snadné udělat to tak, aby se všechno, co bych Vám ráda řekla, dostalo ke všem.

Na závěr samotný dekuji za VÁS, s mnohými se znám už dlouho, prošli jste se mnou různými místy, třemi těhotenstvími, občasnou přítomností dětí. To díky Vám, mohu dělat to, co mám tolik ráda a prožívat tak milostiplný čas na jógových setkání.

Děkuji z celého srdce a nezbývá jen se už těšit na naší další společnou cestu.

S Láskou Vaše Veronika

Zpět